Cemburu Buta..Suami ‘Super Glue’Kan Kemaluan Isteri Kerana LIKE Gambar FB Budak 12 Tahun

Rasa cemburu itu normal kalau bertempat dan tidak melampau, kerana itu tandanya sayang. TETAPI sesetengah insan memiliki naluri cemburu melebihi orang lain. Biasanya penghidap sindrom ini tidak dapat berfikir rasional sehingga bertindak di luar dugaan.

JIKA benar pasangan berniat curang, ia harus ditangani dengan baik. Ibarat menarik rambut di dalam tepung, rambut jangan putus tepung jangan berselerak. Kalau ikut hati nanti mati jadinya, ikut badan akan binasa. Akhirnya masalah sekecil hama bertukar sebesar godzila!

Begitulah yang berlaku terhadap seorang lelaki berusia 33 tahun dari Pretoria Afrika Selatan. Akibat pendek akal dia bertindak ‘melekatkan’ kemaluan isteri menggunakan super glue! Tujuannya supaya si isteri tidak dapat menjalin hubungan sulit sepanjang ketiadaannya selama beberapa hari atas urusan kerja.

Akibatnya si isteri dikejarkan segera ke hospital dan ditempatkan di unit kecemasan kerana mengalami kesakitan yang sangat teruk. Atas perbuatan ini si suami didakwa kerana sengaja mencederakan isterinya.

Semasa perbicaraan dia mengaku bersalah kepada tuan hakim kerana melekatkan super glue pada kemaluan isterinya, kerana dia percaya isterinya merancang untuk berzina dengan lelaki lain, setelah melihat isterinya menyukai (LIKE) gambar sepupu lelaki (suami) yang baru berusia 12 tahun dalam Facebook.

Dia juga menunjukkan gambar ‘selfie’ isterinya dalam Facebook yang menurutnya menunjukkan tanda-tanda ingin berlaku curang.

Dia dibicarakan di mahkamah selepas didakwa oleh keluarga isterinya kerana merosakkan organ reproduktif dan mendatangkan risiko kemandulan.

Menurut Hakim Melusi Zungu, si suami telah membahayakan nyawa isterinya. Walaupun tujuannya ‘berniat baik’ tetapi perbuatannya adalah tidak masuk akal dan berbahaya.

Walau bagaimanapun, setelah meneliti bukti gambar ‘selfie’ isteri yang dibawa suaminya, hakim mengakui sebahagian penderitaan yang ditanggung isterinya adalah wajar.

Hakim memutuskan suaminya bersalah lalu didenda USD300 (RM1250) dan dilarang melakukan perbuatan yang sama atau berkelakuan kasar terhadap isterinya.

sumber : the harian dot com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *