Fakta Mengejutkan…!!! Sepotong Bawang Putih Di Pagi Saat Perut Kosong … Lihat Apa Yang Terjadi Setelah Itu Menakjubkan..!!!

Bawang putih yakni item yang begitu sihat yang boleh mencegah dan merawat banyak penyakit.

Sebahagian kajian telah diakukan dan mereka semuanya mendapatkan apabila pengambilan bawang putih waktu pagi hari, waktu perut kosong, benar-benar akan tingkatkan kekuatannya, sebagai antibiotik alami yang begitu kuat.

Alasan mengapa lebih berkesan apabila dimakan terlebih dulu sarapan yakni apabila saat itu, bakteria tengah terlihat, sehingga mereka tidak boleh membuat perlindungan pada kekuatannya.

Bawang putih iaitu sayur-sayuran serba boleh, yang boleh memberikan banyak manfaat.
Bawang putih begitu popular untuk manfaat kesihatan di dunia, oleh karenanya orang mula menyebutnya “makanan perubatan”.

Bawang putih benar-benar boleh meringankan gejala hipertensi. Ini bukan hanya mengatur aliran, juga mengcegah pelbagai permasalahan jantung dan merangsang fungsi hati dan pundi kencing anda.

Diluar itu, bawang putih cukup berkesan dalam beberapa persoalan permasalahan perut, seperti cirit-birit, dan merangsang pencernaan dan menambah nafsu makan yang baik.
Bila dimakan waktu perut kosong, bawang putih yakni ubat yang luar biasa untuk permasalahan saraf juga.

Selain itu, akan membantu anda untuk mengawal stres anda, dan dengan hal sejenis itu hentikan pr0duksi asam lambung yang dipr0duksi tubuh anda setiap masa anda gugup.

Rawatan alternatif beranggapan bawang putih jadi satu di antara makanan yang paling berkesan untuk detoksifikasi. Bawang putih diakui begitu kuat untuk membersihkan tubuh dari parasit dan cacing, mencegah penyakit seperti diabetes, demam tipus, kemurungan, dan bahkan beberapa jenis kanser.

Walaupun tersebut, terlebih dulu anda mula mengambil untuk nikmati semuanya manfaat itu, optimis bawang putih aman untuk anda.

Dalam masalah alergi pada bawang putih, anda tidak perlu memakannya mentah. Tambahan bawang putih yakni pengganti yang baik untuk bawang putih mentah dan bahkan berupa tambahan anda masih tetap boleh mengambil keuntungan dari manfaatnya. Anda perlu berhenti mengambil bila anda masih tetap memperoleh wabak kulit, suhu badan tinggi, atau sakit kepala.

Penyelidikan telah perlihatkan apabila mengambil bawang putih kadang-kadang mempunyai risikonya pada pesakit yang mengambil ubat untuk HI * V / AI * DS. Perhatian baik-baik keadaan kesihatan ini serta begitu siaga.

Terlepas dari bau dan rasa yang getir dan menyengat, bawang putih menawarkan pelbagai manfaat kesihatan, sehingga anda tak perlu ragu, selain nikm4ti semua kesan menguntungkan yang di tawarkan ubat sayur ini ..

 

DOA MENGATASI SIFAT MALAS DAN MENGANTUK SEMASA BEKERJA DAN BELAJAR. JOM AMALKAN DOA INI.

Doa untuk mengatasi masalah:

TERJEMAHAN

Allahumma inni a’uudzubika minal hammi wal hazan.
Ya Allah ya Tuhan kami, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada keluh kesah dan dukacita.

Wa a’uudzubika minal ‘ajzi wal kasal.
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lemah kemahuan dan malas.

Wa a’uudzubika minal jubni wal bukhl.
Dan aku berlindung kepada-Mu daripada sifat penakut dan kedekut.

Wa a’uudzubika minal ghalabatiddaini wa qohrirrijaal.
Dan aku berlindung kepada-Mu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia.

ASBABUL NUZUL
(Sebab-sebab penurunan)

Diriwayatkan oleh Abu Sa’id Al Khudri r.a. :
Masa zaman Rasulullah s.a.w dulu ada seorang sahabat yang bernama Abu Umamah. Dia sangat miskin dan setiap hari (siang dan malam) dia tinggal di masjid. Cerita perihal keanehan pada diri Abu Umamah diketahui ramai sehingga Rasulullah s.a.w juga tahu. Baginda memanggil Abu Umamah dan bertanya kenapa dia bersikap begitu. Lalu, Abu Umamah pun cerita tentang betapa banyaknya hutang yang tak dapat dibayarnya sampai tak boleh nak balik dan tinggal kat rumah.. Bila dengar penerangan dari Abu Umamah, Rasulullah s.a.w merasa sungguh hiba dan berkata, “Mahukah kamu kuberi beberapa kalimat? Amalkanlah dengan baik setiap hari, nescaya Allah akan melenyapkan kesedihanmu dan memberimu kelonggaran”… Rasulullah s.a.w terus membaca doa di atas.

Abu Umamah mendengarnya dengan baik dan dia membaca kalimat yang diajarkan oleh Rasulullah s.a.w itu siand dan malam dengan penuh yakin bahawa Allah akan memberi kelonggaran kepadanya. Lepas beberapa hari, kesedihan dan kedukaan yang dialami Abu Umamah berkurang dan akhirnya hilang semua sekali dan terbuka mindanya untuk mendapatkan usaha yang baik. Dia akhirnya menjadi usahawan yang berjaya sehingga semua hutang-hutangnya dapat terbayar semuanya dan dia menjadi orang yang kaya raya…

Fadhilat Wirid
Abu Hurairah (RA) meriwayatkan bahawa Rasulullah (SAW) masuk ke dalam masjid. Tiba-tiba terdapat seorang sahabat bernama Abu Amamah di dalam keadaan ketar, maka baginda bertanya: “Apakah sebab aku lihat kamu berada di masjid yang bukan masa sembahyang?”

Jawab Abu Amamah: “Beberapa urusan hutang telah menyebabkan aku resah gelisah wahai Rasulullah.”

Maka jawab baginda : “Tidakkah sepatutnya aku beri satu bacaan yang apabila engkau baca,akan dihilangkan oleh Allah (SWT) penyakit kebingungan itu dan akan terbayar hutang-hutangmu?”

Jawabnya: “Ya!”
Lalu baginda bersabda: “Apabila pagi dan petang, hendaklah membaca (bacaaan di atas).”

Kemudian Abu Amamah berbuat seperti yang diarahkan oleh Rasulullah (SAW), maka Allah (SWT) telah menghilangkan penyakit resahnya, dan segala hutangnya dapat diselesaikan. (Dikeluarkan oleh Abu Daud)

Doa untuk mengatasi sifat :

MENGANTUK
(mengantuk tu sifat ka?)
Semua orang, apabila memandu kereta terutama untuk perjalanan jauh seperti balik kampung berhariraya, travelling kerana tugas rasmi dan sebagainya, akan merasa mengantuk yang teramat sangat ketika memandu.

Hal ini boleh mengundang padah kerana hanya sedetik sahaja anda terlelap ketika memandu, kemungkinan untuk anda ditimpa kemalangan adalah 99% kerana ketika terlelap itu, otak anda tidak lagi berfungsi dan sedar, mata tertutup dan anggota tangan dan kaki tidak lagi dapat mengawal kenderaan yg dipandu.

Berdasarkan pengalaman saya, sepotong ayat Al Quran di dalam Ayat Qursi boleh dijadikan penawar untuk menghilangkan rasa mengantuk ini.Selain itu boleh diamalkan mengantuk ketika belaja.
Potongan ayat tersebut berbunyi

” LA TAKKHUDZUHU SINATUW WALA NAUM…”

(maknanya: “[DIA – ALLAH] TIDAK MENGANTUK DAN TIDAK TIDUR
(Sepotong ayat daripada ayat Qursi)

Selain itu, amalan mustajab untuk mengelak berlakunya kemalangan adalah dengan membacaAyat Qursi 3x sebelum memasukkan gear pertama mahu memulakan perjalanan anda ditambah dengan ayat berikut :

“BISMILLAHIL LADZI LA YADHURUHU MA’ASMIHI SYAIUN FIL ARDHI WALA FISSAMAA’ WAHUWASSAMIUN ‘ALIIMM” 3X.

Semoga Ayat-ayat ini boleh membantu dan boleh kita amalkan supaya kita lebih segar tidak mengantuk lagi untuk melakukan segala perkerjaan.

sumber : apa cerita dot my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *