Sentuh 7 Tempat Pada Badan Anda Seperti Ini, Ia Dapat Kurangkan Stress Pada Diri. Cubalah Dan Rasai Perubahannya..

Korang mesti ada cara masing- masing untuk urus kan stress. Ada se setengah orang hilangkan stress dengan panjat gunung, main video games, pergi shopping, lepak dan sebaga inya
Setiap cara itu ada kebaikan nya tapi yang sebenar nya adalah dengan mengenal pasti titik- titik tekanan yang terdapat pada tubuh korang. Dengan hanya menyentuh nya, korang akan rasa kelegaan nya
1. Kulit kepala bahagian belakang
Bahagian kepala inilah yang selalu menampung bebanan stress. Apa kata korang ambil masa 5 minit dengan mengurut di bahagian tengah belakang kepala sambil bernafas dengan betul dan fikirkan perkara yang baik- baik sahaja.
2. Telinga
Ini adalah titik tekanan yang dikenali sebagai shen men dalam bahasa cina, bermaksud pagar bagi roh. Beberapa pakar mendakwa ini adalah titik tekanan terbaik yang perlu disentuh untuk melega kan fikiran dan tubuh badan. Cuba ambil kutil kapas atau pen dan urut perlahan- lahan di kawasan ini. Ketenangan akan sedikit demi sedikit datang.
3. Perut
Kebanya kan pakar refleksiologi selalu mengguna kan titik ini kerana ia membantu mewujud kan pergera kan yang bebas di antara dada dan otot perut yang boleh meningkatkan pernafasan. Orang yang bernafas sambil menekan jari di bahagian pangkal perut ini biasanya akan merasa lebih sensasi dan tenang.
4. Lengan
Antara titik yang klasik tapi popular dalam akunpuntur dan refleksiologi. Cubalah tekan di bahagian ini. Ia membantu tenaga korang untuk ber gerak ke arah yang betul di samping membantu tumpuan mental dan mengurang kan tekanan.
5. Tapak tangan
Ramai yang percaya, banyak tekanan yang kita alami di simpan dalam hati. Oleh itu, pakar berpendapat dengan menekan bahagian ini dapat melegakann nya. Selain stress, ia juga dapat memberi kan kelegaan pada gejala insomnia dan senak perut.
6. Tapak kaki
Se setengah pakar refleksiologi percaya dengan menekan di bahagian tengah- tengah tapak kaki dapat meringankan fikiran dan merungkai ke kusutan. Ia juga baik untuk merawat pankreas.
ini adalah beberapa petua petua dan tips tips yang boleh cuba try untuk di amalkan oleh kita. Berkesan atau tidak itu terpulang kepada penerimaan body atau badan masing masing
boleh cuba amalkan selalu untuk mendapat kan kesan yang mungkin member kesan yang mujarab. ini hanya lah tips atau petua untuk kita amal kan dan jika tidak berkesan bukan salah admin
share jika rasa tips atau petua ini bermanfaat kepada semua.
Sumber: Nakbebel
sumber sehinggit dot blogspot dot com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *